BLOG POLIKLINIKE ARENA DENTAL

Vse, kar morate vedeti o zobnih implantatih: Odgovori na najpogostejša vprašanja

Zobni implantati so postali priljubljena rešitev za nadomestitev manjkajočih zob, saj vračajo nasmeh in samozavest tisočim pacientom po vsem svetu. Vendar je razumljivo, da imate pred odločitvijo za ta poseg veliko vprašanj. V tem blogu bomo odgovorili na najpogostejša vprašanja, ki nam jih postavljajo pacienti, da bi vam pomagali sprejeti informirano odločitev.

AVTOR ČLANKA

Poliklinika Arena Dental

Kaj so zobni implantati in kako delujejo?
Zobni implantati so trajna menjava zob, ki se kirurško vgradijo v vašo čeljust. Narejeni so iz titana, biokompatibilnega materiala, ki se naravno poveže s kostjo. implantat služi kot koren zoba, na katerega se kasneje namesti krona, mostiček ali proteza, odvisno od vaših potreb. Zobni implantati izgledajo in delujejo kot naravni zobje, kar vam omogoča, da uživate v hrani, pogovoru in nasmehu brez nelagodja.

Ali je poseg vgradnje zobnih implantatov boleč?
Strah pred bolečino je naraven, vendar lahko ostanete mirni. Poseg vgradnje zobnih implantatov se opravi pod lokalno anestezijo, kar pomeni, da med posegom ne boste čutili bolečine. Večina pacientov poroča o minimalnem nelagodju po posegu, vsako nelagodje pa se uspešno nadzoruje z blagimi analgetiki.

Matea_Nevrkla-2 (1)

Kako dolgo traja postopek vgradnje zobnih implantatov?

Postopek vgradnje implantatov se lahko razlikuje glede na vaš specifični primer. Sama vgradnja implantata traja od 30 minut do ene ure na implantat. Po posegu je potrebnih nekaj mesecev, da implantat popolnoma zraste s kostjo (proces, znan kot osteointegracija), nato pa se namesti krona. Celoten postopek lahko traja od 3 do 6 mesecev, vendar je končni rezultat vreden čakanja.

Kako trajni so zobni implantati?

Ena največjih prednosti zobnih implantatov je njihova trajnost. Ob pravilni negi in rednih obiskih pri zobozdravniku lahko zobni implantati trajajo vse življenje. Implantati so odporni proti kariesu in ne zahtevajo posebne nege, razen rednega vzdrževanja ustne higiene.

Koliko stanejo zobni implantati?

Cena zobnih implantatov je odvisna od števila, vrste nadomestka (krona, mostiček ali proteza) ter zahtevnosti posega. V naši kliniki ponujamo prilagodljive možnosti plačila, da vam olajšamo financiranje posega. Pomembno je poudariti, da zobni implantati predstavljajo dolgoročno naložbo v vaše zdravje in kakovost življenja.

Header_LP_Version_1_2160__1200px_15


Kakšna je razlika med premium in standardnimi zobnimi implantati?

Razlika med premium in standardnimi zobnimi implantati je v kakovosti materialov, dizajnu in dolgoročni stabilnosti. V naši kliniki uporabljamo premium zobne implantate Straumann, ki so znani po vrhunski kakovosti, naprednem dizajnu in visokih stopnjah uspešnosti. Standardni vsadki MIS, ki jih prav tako ponujamo, so zanesljiva možnost po nekoliko ugodnejši ceni, vendar še vedno zagotavljajo visoko raven varnosti in dolgoživosti.

Ali obstaja tveganje za zavrnitev implantata?

Tveganje za zavrnitev implantata je zelo majhno zaradi visoke biokompatibilnosti titana. V zelo redkih primerih lahko pride do zapletov, vendar se ob pravilni oceni vašega zdravja pred posegom to tveganje dodatno zmanjša. Naši strokovnjaki skrbno spremljajo vaš napredek, da zagotovijo najboljše možne rezultate.

Ali so zobni implantati primerni zame?

Zobni implantati so primerni za skoraj vsakogar, ki je izgubil enega ali več zob. Vendar pa so idealni kandidati osebe z zdravo čeljustno kostjo in dobrim ustnim zdravjem. Če imate določena zdravstvena stanja, kot sta diabetes ali bolezni dlesni, bodo naši zobozdravniki skrbno ocenili vašo situacijo in predlagali ustrezen načrt zdravljenja.

Header_LP_Version_1_2160__1200px_8


Kako dolgo traja okrevanje po posegu?

Večina pacientov se lahko vrne k vsakodnevnim dejavnostim že dan po posegu, z minimalnimi motnjami. V prvih nekaj dneh priporočamo lahko prehrano in izogibanje intenzivni telesni aktivnosti. Okrevanje je običajno hitro, in hitro se boste navadili na svoje nove zobe.

Kako skrbeti za zobne implantate?

Nega zobnih implantatov je zelo podobna negi naravnih zob. Redno ščetkanje, uporaba zobne nitke in obiski zobozdravnika so ključni za dolgoživost vaših implantatov. Naši strokovnjaki vam bodo zagotovili vse potrebne informacije o pravilni negi, da bodo vaši vsadki ostali v popolnem stanju.

Kakšna so tveganja in zapleti, povezani s posegom?

Čeprav so tveganja minimalna, vsaka kirurška procedura prinaša določena tveganja. Možni zapleti vključujejo okužbo, poškodbo živcev ali težave s sinusi. Vendar pa z izkušenim timom strokovnjakov v naši kliniki tveganja zmanjšamo na minimum. Vsak pacient gre skozi podrobno oceno pred posegom, da zagotovimo najboljši možen izid.

Zobni implantati so varna, trajna in estetsko sprejemljiva rešitev za pomanjkanje zob. Če razmišljate o tem posegu, je najbolje, da se informirate iz zanesljivih virov in se posvetujete z izkušenim zobozdravnikom. V naši kliniki ponujamo brezplačen pregled in posvet, da vam zagotovimo vse potrebne informacije in vam pomagamo sprejeti najboljšo odločitev za vaše ustno zdravje.

Izkoristite aktualni 30% popust na vgradnjo standardnih (MIS) in premium (Straumann) zobnih implantatov do 30. septembra! Če razmišljate o vgradnji implantatov, je zdaj pravi čas, da nas obiščete. Naši strokovnjaki vam bodo po brezplačnem pregledu in analizi ponudili neobvezujočo ponudbo z najboljšimi rešitvami za vaše ustno zdravje.

Ne odlašajte! Kontaktirajte nas danes in naredite prvi korak proti popolnemu nasmehu s samozavestjo.

Naročite se na brezplačen specialistični pregled

Rezervirajte termin, ki vključuje brezplačen specialistični pregled ustne votline, posvet z zobozdravnikom, izdelavo načrta zdravljenja in cenovno ponudbo potrebnih tretmajev v skladu z vašimi željami in zmožnostmi.

Pred posredovanjem osebnih podatkov Vas prosimo, da si preberete našo Politiko zasebnosti in se seznanite na katere načine skrbimo za Vaše osebne podatke in kakšne pravice vam zagotavljamo.

Zadnje objave

Vse, kar morate vedeti o zobnih implantatih: Odgovori na najpogostejša vprašanja

Preberi več
Preberi več

Zakaj delati estetske posege obraza v zobozdravstveni polikliniki?

Preberi več
Preberi več